onsdag 11 maj 2016

Riga (och annat som hänt)

För några timmar sedan landade jag i Riga. Innan det hann jag simma med min Simpis. Vi har nämligen hyrt in oss i simhallen, vi är så coola och kreativa. Skrivit på papper att vi gör det på egen risk och allt. Vuxet. Konstig känsla att hoppa i en ONSDAG morgon (nääää, är det ens möjligt???) och en kropp som inte minns vad det här med simning egentligen är för sport. Ta sig fram i vattnet utan drunkna menar du? Vifta med armarna? Benen då, vad ska de göra? Ska man andas också? Inte vet jag. Körde en halvvariant av både tisdagens och torsdagens pass i en allskön mix som coach kommer att dissa totalt. Sorry coach.
Och när vi ändå är på minnenas allé kan jag berätta om ett särdeles mysigt kettlebellspass jag körde i går. Den går ut på att du kör alla övningar i 5 minuter, sen vilar du en minut och passar på att sudda bort övningen längst ner. Sen kör du kvarvarande övningarna i 5 minuter. Pass på - när du vilar 1 minut så är det dags att sudda nedersta igen. I sista 5 minuters intervallen har du så bara svingar och sumosar kvar. Toppa det hela med att köra 1 minut burpees och sedan en tabata med räkan. Klart!
Och faktiskt var jag och cyklade på måndag kväll också. Cyklade så fort så byxorna gnagde sönder mellan låren. Visar ingen bild. Hade nämligen med en hare som måste käkat raketmorötter innan. Sjukt snabb. På slutet stajlade han genom att cykla i kapp och förbi finniga mopedister. Undrar om han försöker impa på mig? Pöjkvasker. Söt är han i alla fall. Här har vi stannat på en Snickerspaus. Vid ett grustag. Romantiskt och suddigt.
Men Riga var det ja. Valde mellan sightseeingjogg och vanlig promenad, promenaden vann en promenadseger (he, he) så därför strosade jag runt i Riga och oaahade i ett par timmar. Det är fantastiskt vackert här. Utsikten från mitt hotellfönster. I den där parken ska jag morgonjogga i morgon (se mer längre ner).
Central market, ute är det frukt och bär, inne köttmarknad. Alltså inte köttmarknad på det DÄR sättet.
 Fantastiska parker.
 Frihetsmonumentet från 1935.
 Fin ortodox kyrka.
I morgon ska jag försöka se Svenskporten. Den är nämnd efter Gustav II Adolf som gick igenom denna port 1621 och övertog Riga. Riga var nämligen svenskt från 1621 till 1709.

I morgon bitti är jag inbjuden på en löptur med en kändis. Ilona Marhele, tjejen som kommer att representera Lettland i OS i Rio de Janeiro (marathon-distans). Gulp. Hennes marathonrekord (Frankfurt 2015) är 2:38:01. Dubbelgulp. Vi ska springa 40 minuter klockan 07:00. Hon hinner ju nästan hem till Sverige på den tiden. Ja ja, vi får se hur det går. Det står i inbjudan "Do what you can with what you have, where you are and you will always make the most of it". Jomenvisstsörru jag är hyfsat bra på att dricka kaffe Ilona. Deal?

Inga kommentarer: