torsdag 19 maj 2016

Marathon du Medoc

Jag har länge haft den där Medoc-maran på min bucket list. Alltför länge när jag tänker efter. Berättade det för Pojkvännen någon gång i höstas, pratade lite löst med några kompisar om att springa den någon gång i livet och VIPS så kommer ett meddelande från Pojkvännen att han nu fått plats till oss fyra att springa det i höst, 10:e september närmare bestämt. WHAT? Han är killen som inte är så mycket för att "man borde", "det vore roligt om", "det där ska jag kanske" utan han gör. Det ska bli fantastiskt roligt att få springa loppet. Här är en video från förra året.

Live Marathon du Medoc 2015 by MARATHONDUMEDOC

Alla ska vara utklädda, i år är temat "legends". Vi är inne på Fäbojäntan, Zlatan, Abba och en massa annat men har inte bestämt oss än. Vi ska gå på en vingårdstur, bo på Hotel California (bara det) och njuta av god mat. Och springa en mara där det serveras vin hela vägen. Hua.

Det som är trixigt är att vi alla måste skicka in ett läkarintyg på att vi är friska. Detta skulle tydligen göras innan maj är slut och som bekant är mina dagar i maj också slut. Som tur var fick kompisarna hugg på en privat läkare i Storvik som kunde fixa detta och vi alla tre hade en tid där i går (Pojkvännen har redan fixat sitt intyg). På vägen dit får jag meddelanden från dem, det ena värre än det andra:

"Jag tror han är veterinär"
"Det är en massa hästar här"
"Man bli avmaskad först, knepig undersökning"

Till slut blev jag så nervös så jag tog med Pojkvännen som stöd. Det visade sig gå bra, veterinär eller inte.... Jag fick göra EKG, ta blodtryck och lite annat. Mitt EKG visade dubbelslag som han relaterade till stress (nähä).... Blodtrycket var högre än jag brukar ha (jag har extremt lågt), minnet sviker och väggen närmar sig. Hupp, hupp. Handbroms. Sen. Ska bara.....

1 kommentar:

Taina sa...

Medoc!!! Åh vad kul! Den sprang jag för typ tusen år sedan.