tisdag 5 februari 2013

Ny månad - nytt träningsprogram

I helgen anlände mitt träningsprogram för februari ner från min coach. Vågade inte riktigt kika på det medan jag var på The Nike Blast men på vägen hem tog jag mig en titt. Coachen periodiserar min träning på två ledder - veckor och block. Det betyder att jag tränar efter devisen medel, hård, medel, lätt vecka (kanske den uppdelningen eller inte, jag behöver ju faktiskt inte bry mig) men också att t ex i februari lägga mer kraft på brickträning, tröskelträning eller kanske skidor. För mig är det ett perfekt sätt att träna. Som senast när jag hade en tuff vecka, den är rejält tuff, så vet jag att det blir en lättare vecka efter. Problemet med mig är bara att när det är en lätt vecka vill jag gärna lägga till något extra pass bara för att jag har mer tid och ork. Men själva grejen med lätt vecka är ju faktiskt att kroppen får en chans att återhämta sig och bygga upp sig inför kommande veckor. Att ge träningen en chans att ge resultat.

I går måndag hade jag planerat att åka skidor men coachen hade sagt vila då jag tränat hårt hela helgen och det dök upp ett möte som någon av oss skulle på så då blev det jag. I dag känns det som helt rätt beslut för kroppen känns mycket gladare efter vila och sömn.

Resten av veckan ser ganska tuff ut - som vanligt två simpass men sen ska jag också få till två brickpass med cykel och löpning. De passen har jag inte riktigt kommit in i ännu så de är extra tuffa men det är bara att vänja sig.

Vecka två i februari är det mycket fokus på skidor (bra), vecka tre startar tufft men planar ut inför Öppet Spår och vecka fyra får jag inleda med vila för att sedan dra igång med löpning och skidor senare under veckan.

Jag har nu tränat med min coach i en månad. Det känns konstigt att han befinner sig på Mallorca medan jag åker skidor här i Sverige. Också konstigt att han som elitsatsar och kör pass som jag inte ens kan begripa att man kan köra, har förståelse för min träning och min nivå. Han är lätt att prata med (vi stämmer av minst en gång i månaden per telefon), han svarar snabbt på mina frågor och funderingar via mail och det känns som att han verkligen lyssnar på det jag säger och anpassar MITT program just efter mig. Jag är nöjd och glad att jag valde Andreas.
Löpning Playa de Palma, Mallorca

Inga kommentarer: