måndag 18 februari 2013

En försiktig plan för Öppet Spår 2013

Lever på hoppet, hostan börjar bli snäll (nästan). Dags att göra research för söndagens dagsutflykt.

05:30 Klockan ringer i husvagnen, ångesten har legat och lurpassat hela natten, irriterad stämning mellan Herr och Fru Marre.

06:00 (senast) Sitter i bilen på väg ner mot starten i Sälen by.

06:30 Parkera bilen, äta något kanske, hitta alla grejor man ska ha med sig.
07:00 Starten går och förhoppningsvis trängs vi med alla andra och kommer iväg skapligt.

09.00 Fram till Smågan är det uppför 4 km, tar det lugnt, försöker komma fram, spar på krafter. I smågan dricker jag sportdryck och har betat av 11 km. Rep 10:30. Räknar med köande i starten.

11:00 Innan Mångsbodarna har jag passerat banans högsta punkt och har skön nerförsbacke hela sista vägen in till kontrollen. Nu är 24 km avklarade. Rep 12:15.

12:30 Nerför från Mångsbodarna och sedan en stigning till Risberg, 35 km färdiga. Rep 13:45.

14:00 Evertsberg, halva klart (eller rättare sagt 48 km klart). Kommer att känna lättnad, det är nu det vänder! Och så finns det kaffe här....  Men vis från förra gången jag körde var det också tuffast här - längst mellan kontrollerna och ganska tuff stigning upp mot kontrollen. Rep 14:30.

16:00 Först härlig nerför från kontrollen i Evertsberg, sedan klättringen i Lundbäcksbackarna till Oxberg. 28 km kvar, 62 km fixat. Nu är det "bara" en tjej-Vasa kvar! Rep 16:05.

17:00 Inget minne från Oxberg från Hökberg, tror vi var ruskigt stressade av repkänningar här och bara matde på. Hökberg 71 km avklarat, rep 17:15.

18:30 Eldris, förra gången i totalt mörker utan pannlampa. Och den här gången är jag ensam. Eller, inte helt ensam men utan MIN kompis. Buuhuuu. Men bara 9 km kvar nu efter 81 km kämpande, det fixar jag. Kanske tar ett foto i bajamajan igen. Rep 18:45.

19:30 MORA. Det är bäckmörkt ute, jag är ensam, försöker hitta en dusch och något att äta. Och sedan försöker jag fixa en buss hem till Sälen där Mannen väntar med kramar, ett glas vin och en varm säng.
Jag har försökt räkna på tider men det är nästan omöjligt. Det finns så många frågetecken såsom före, trängsel, skidor, om jag återhämtat mig och annat. Men precis som förra gången kommer det att vara kämpigt med repet från Oxberg till Eldris. Då vet jag att jag är trött, det kanske går tungt och det är bråttom. Jag hoppas verkligen att jag lyckas skaffa mig marginaler tidigare i loppet för att slippa känna stresskänslan. Och när jag läser min Vasalopps-story från 2011 minns jag också hur jobbigt det var mellan Risberg och Evertsberg. Massor med backar....

Men vad tusan - jag lovar er: OM/NÄR jag är frisk och får starta så lovar jag att inte tänka en, endaste negativ tanke på hela vägen. Promise.

Inga kommentarer: