måndag 14 november 2011

Träning under resa

Innan jul drar familjen iväg på ett äventyr till Thailand. Vi ska vara borta i nästan fyra veckor och luffa runt bland paradisöar. Det börjar närma sig avresedag och många tankar virvlar runt i hjärnan. Packlistor måste göras, vaccineringar bli klara, reseplaneringar funderas klart, hotellbokningar bekräftas, transporter ordnas. Roliga måsten.

När jag och Mannen har semester, passar vi oftast på att träna på morgonkvisten när barnen ligger och drar sig. Vi drar på oss löpardojorna på morgonen, drar en repa på en mysig sandstrand och bara njuter. Det är inte alltid så lätt att motivera sig att komma ut men när man väl kommer ut är det underbart. Det enda problemet vi stött på hittills på våra resor är skällande hundar (dock inga attackerande) och kor som står mitt i vägen och är svåra att passera.

Vi ska vara på ganska små öar denna gång, det kan vara svårt att hitta ställen att springa på då vissa av dem dessutom är otillgängliga på många sätt. Därför har jag varit förutseende och tänker krydda löpningen med styrkeövningar också. Så förutom löparskorna kommer jag också att packa ner två kortlekar. Varje kortlek innehåller 26 eller 56 kort med en övning och förklaring per kort. Det första är CrossTraining (där det behövs hopprep och stång, får väl försöka fixa det på något sätt).Det andra är Kroppsvikt vilket innebär övningar där inga redskap behövs.På sidan Träningskort finns förslag på hur man kan använda korten:

* Blanda och dra det antal kort du vill utföra. Utför varje övning antingen enligt det antal som står under nybörjare/motionär/vältränad eller i t.ex. 1 minut.
* Träna en färg (dvs en kroppsdel). Dra tex alla gröna kort och utför varje kort i det antal minuter eller det antal övningar du vill. Kombinera olika paket med Träningskort t.ex alla gröna kort för hantelträning med alla gröna kort för kroppsviktsträning.
* Utför första kortet på nybörjarnivå, andra på motionärsnivå och tredje på vältränadnivå. Fortsätt på samma sätt med nästa tre kort.
* Utför ett kort på måndagen, två på tisdagen osv. I vecka 2 utför 3 kort på måndagen , 4 på tisdagen osv.
* Ta med dina Träningskort under promenaden eller jogginturen, Stanna tex var 5:e minut och utför ett kort under 1 minut.
* Utför 3 kort varje gång det blir reklampaus under tiden du tittar på TV.
* Utför 3 kort innan varje måltid.
* Dra ett kort varje heltimme på jobbet och utför under 1 minut.
* Utför 2 kort innan varje möte under dagen.
* För ett riktigt jobbigt träningspass, använd alla Träningskorten och utför t.ex. 5 eller 10 repetitioner av varje övning
* Träna/spela med en kompis. Dra vars ett kort och utför era respektive övningar i t.ex 1 minut. Dra vars ett nytt kort osv. Se vem som ger upp först.
* Gå eller spring en runda. Avsluta med att dra 5 eller 10 Träningskort och utför på den nivå som passar dig.

Jag hoppas på att orken och lusten finns för träning så att vi kommer hem i bra form och är redo för längdskidåkning.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Blir det detta spel nästa gång?
/anna

Jessica sa...

Fy fasen vad underbart! "Jag är så avundsjuk...." ;)

LinaTriathlet sa...

Åh vad härligt att åka iväg!

Häftigt, de korten har jag aldrig sett förut! Smart att ta med på resan!

Marre sa...

Anna: klart vi kör detta spel nästa gång, kanske vi vinner ännu en trerätters? ;)