måndag 14 september 2009

Multisport-söndag

Vilken härlig söndag! Lite stel var jag dock efter en Super Saturday men inte så farligt trots allt. En STOR frukost, mycket kaffe, packa väskan och i väg. Första etappen var cykel ca 4 km, inga problem alls. Parkerade cykeln och drog iväg på löpning genom skogen, lite svårt att springa på stigar, det var länge sedan jag gjorde det. Men även löpningen på nästan 5 km gick bra. Upp på cykeln i 4 km till, målet var kanotstadion. Väl framme hällde vi i oss lite energi i form av choklad (!) och nötter, sedan ut. Kanadensaren är min stora skräck - jag är rädd för att ramla i och jag har usel paddlingsteknik. Jag har aldrig paddlat innan vi startade med denna utmaning. Den här gången gick det väldigt smidigt att komma iväg och vi övade även på några lyft mellan åar och sjöar. Solen sken hela tiden och det var en underbar dag! Vi fick i hop hela 6,6 km på vattnet! Jag var helt mör i armar och axlar efter etappen.

Kaffepaus. Sedan upp på cykeln igen för sista etappen, 12 km. Egentligen hade vi nog tänkt oss lite mer löpning men pga tidsnöd hanns det inte med (förutom några ruscher mitt i mest för att känna hur det är att byta grenar hela tiden).

Totalt tog vi oss drygt 3 mil på 3,5 timmar. Känslan då? Det är betydligt jobbigare än man tror att byta gren. Speciellt mellan löpning och cykling. Benen är konstigt stumma trots att det inte var några längre sträckor som vi tog oss. Jag var inte speciellt trött i kroppen efter dessa tre timmar, jag hade kunnat köra mer eftersom vi tog det väldigt lugnt hela tiden men energin tog slut emellanåt så noggrann uppladdning behövs inför tävlingen. Jag blev också väldigt trött av att vara ute en hel dag och hålla i gång, men det var härligt!

Efter Multisport-dagen vilade jag upp mig i badkaret med Mannen. Romantiskt.

I dag är det måndag och dags för en ny vecka! Mina lugnare veckor inför Lidingöloppet har startat, fokus ligger på korta, snabba pass och mycket på löpband pga tjänsteresor. Fokus ligger också på att lära in nya låtar på BodyCombat och pump. Har också lånat en fräsig MTB som jag måste bli vän med, den ser läskig ut....

1 kommentar:

Pernilla Hult sa...

Roligt att testa något "annat"!