torsdag 12 september 2019

Rastlös

Känslan kommer över mig. Gnagandet. Pirrandet. Kliandet. Jag googlar sönder internet på upplevelser, prylar, resor, sammanhang, nätverk, vad som helst som kommer i min väg tuggar jag sönder och förlorar mig i. Förändring, utveckling - ge mig allt på en gång!
Sen kommer vardagen ikapp mig och jag inser att mina 24 timmar om dygnet är ganska fullmatade just nu. Balans. Att inte förändra varje del av livet samtidigt.

Något jag använder mig av när det kliar som mest är livshjulet, mest för att få ner mig på jorden och att bli realistisk. Det handlar om att sätta sina egna delar i hjulet, hur ser mitt livshjul ut? Det kan ex vara ekonomi, karriär, personlig utveckling, kärlek (familj och relation), vänner, hälsa, egentid. Du väljer vilka delar som ingår i ditt livshjul. Sen är det dags att sätta sig ner och fundera över varje bit i hjulet - sätta en skala på ex 1 - 10 i betyg för varje del. Då är det lättare att se vart det skaver och också välja ut vart jag ska agera. Om ex hälsa får betyg 2 så funderar jag vidare över vad är det som är galet, hur har jag hamnat där, vart vill jag vara, hur ska jag ta mig dit. Det är alltid lättare att göra det här med en kompis/sparringpartner som ställer frågor, utmanar, vågar vara obehaglig.

Det jag har som riktlinje (men som jag inte alltid följer) är att ta en del i taget och fokusera på det. Det sista året har jag satsat all in på karriär. Jag visste då att hälsa, egentid, vänner och kanske även kärlek fick mindre plats i mitt livshjul men det var ett aktivt val jag gjorde (och som jag också diskuterade mycket med min omgivning och speciellt barnen/kärleken). Nu är det ett nytt år (behöver ju inte vara en gång om året man gör detta men för mig har det ofta blivit så att hösten är nystarten för ett nytt hjul) och i år kommer jag att fokusera på något annat. Jag har en idé men jag ska fundera över mål och aktiviteter en stund till innan jag bestämmer mig. Tills dess låter jag rastlösheten och gnagandet få fritt spelrum i mig. Jag älskar känslan av att jag kan göra vad jag vill bara jag vill det tillräckligt mycket. Fjärilarna i magen! Våga göra något annorlunda!

Redan i helgen ska jag göra något jag inte skulle gjort för några år sedan. Med en vän som jag visserligen känner bra men som inte är en av de som jag umgås med varje vecka eller ens månad. Som jag längtar! Mer om det senare!

Inga kommentarer: