fredag 18 januari 2019

Marre testar - Aruba

Jag tog mina två små söta barn (?) och drog till Aruba. Hur roligt var det? Jätteroligt. Häng med!

Jag har haft Aruba på min bucketlist länge och nu när Ving har direktflyg och båda barnen var tillgängliga för semester så slog vi till. Vi satte oss på flyget på Arlanda och 10 timmar senare klev vi av på Aruba. Det regnade, barnen bråkade och var allmänt dryga. Jisses, vad blir det av det här då....

Vi hade bokat all inclusive vilket jag tror är det vanligaste när man åker till Aruba. Vårt hotell (Diva All Inclusive) var stort och satt dessutom ihop med Tamarjin så det var fritt fram att använda båda hotellens stränder, pooler, restauranger och annat. Smidigt!

Första kvällen var det mer att packa upp, ut och spana in området och äta lite. Men redan nästa morgon tog jag en första morgonjogg i värmen. Underbart!
Sen vaknade sötnosarna och vi åt frukost. Utan att bråka.

Dagarna tillbringade vi vid stranden eller vid poolen. Båda ställena var helt fantastiska.
Alla dagar (i stort sett) såg likadana ut. Jag och Sonen gick upp för att äta frukost vid 7, sedan gick vi till gymmet (som ligger i byggnaden nedan). Vi tränade 45 minuter eller så (varannan dag sprang jag och varannan lyfte jag tunga vikter), duschade och gick sedan och åt frukost nummer 2.
Sen hängde vi vid poolen eller stranden, åt lunch, hängde på strandbaren framåt eftermiddagen, duschade och drog iväg på middag. Tidigt i säng (senast kl 22 tror jag).
Första dagen vi var där var det också nyårsafton. Sonen hade klätt upp sig.
Och alla dessa solnedgångar. Omöjliga att fånga på bild men så oerhört vackra.
Maten var fiffigt ordnat så antingen gick man på buffé eller så bokade man bord på någon av de fem restaurangerna som fanns (grill, italiensk, asiatisk, fine dining och mexikansk). Vi provade alla två gånger (utom fine dining för vi orkade inte klä upp oss). På grill fick man göra sin egen mat.
Vi var iväg på en utflykt och det var jeep runt ön. Det var häftigt att få se hur varierande landskapet var - vår sida av ön med dess kritvita sandstränder till andra sidan med klippor och öken.
Det finns inte jättemycket att göra på Aruba. Man åker dit för att sola och bada. Det finns några båtutflykter men jag är inte så bekväm med att åka båt så vi skippade dem. Men de rosa flamingorna då kanske du undrar? Jo, det finns rosa flamingos på Aruba men de finns på en privat ö som ägs av det största hotellet på ön. Dit går det båtar för de som bor på hotellet men man kan också köpa sig en biljett dit (för 1000 kr/person). Vi läste på om ön och när Dottern insåg att dessa flamingos vingklipptes för att turisterna ska ha något fint att se på så vägrade hon åka dit. Vi stöttade henne i det så inga flamingos blev det.

Däremot var vi till de båda större städerna - Oranjestad och Palm (någonting). Väldigt lite shopping, det mesta är dyrt på Aruba och det finns inte så många affärer heller (förutom de allra dyraste såsom Cartier och så). Aruba är en gammal holländsk koloni så husen var väldigt vackra och färgglada.
Sprang till Oranjestad en morgon och en annan morgon tog vi taxi och ett glas vin där.
 Mysig bar.
Alla gatunamn i Oranjestad är holländska.
Ibland bråkade ungarna.
Ibland bar de runt på varandra.
Men oftast hade vi det bara hemskt mysigt.
Så om du vill ha bad, extremt fina ständer och fint vatten, palmer, lugn och ro så åk till Aruba. Vill du att det ska hända saker hela tiden (iofs fanns det vattengympa nästan varje dag om det räknas) så kanske Aruba inte är rätt för dig.

Den största skillnaden mellan Dominikanska och Aruba är att på Dominikanska stannade vi kvar på hotellområdet hela tiden pga osäkert utanför. Det var också snäppet "lyxigare" på Dominikanska - bättre hotell, bättre mat osv men Aruba vinner ändå då alla var så vänliga, det gick att ta sig lätt och smidigt vart man än ville och allt var rent och fint. Nackdelen är ändå att det är väldigt dyrt - både att åka dit men också att handla där. Även om vi hade all inclusive så handlar man lite småsaker här och där, utflykterna är dyra också. Det som också är typiskt för ön är att det blåser väldigt mycket. Det var ungefär 10 m/s hela tiden (utom kanske 3 - 4 dagar). Jag tycker inte det stör men däremot tycker jag att det är läskigt att simma i havet då.

Men allt som allt - jag älskar Aruba och åker väldigt gärna tillbaka!

Inga kommentarer: