tisdag 22 januari 2019

Det bästa och det sämsta

Dags för en lista och just den här lånade jag från Träningsglädje (kolla in på hennes blogg, vilka bilder!).

Vad är det bästa just nu?
Ljudböcker. Hur har jag kunnat missa det? Det är värsta life hacket för mig. Alla tråkiga timmar i bil, tåg, flyg har förvandlats till egentid fylld med inspiration, spänning, tårar eller vad jag nu valt för dagen. Just nu lyssnar jag på Bögtjejen (Aleksas berättelse om hur hon föddes i en pojkes kropp men egentligen är tjej, operationen och allt annat). Andra bra böcker jag lyssnat på är Hjärntvättad (scientologerna), Ett mörker mitt ibland oss (Mari Jungstedt), Syndabocken (Sofie Sarenbrant), Lazarus (Lars Kepler), Slav, Bakom stängda dörrer och Mikael Persbrandts bok. Men det finns hur många som helst.

Vad är det sämsta just nu?
Tiden - den här fantastiska uppfinningen som är det enda som är rättvist här i världen. 24 timmar per dygn. Lika för alla. Jag hann knappt landa från min semester innan karusellen drog igång igen. Hit och dit och dit igen. Jag älskar att resa, att träffa nya människor, prata på "riktigt" och inte via Skype men jag blir ledsen på riktigt när schemat inte tillåter doser av familj, kärlek, vänner och "bara vara" i tillräcklig utsträckning.

Vad ser du fram emot?
Svårt. Har ju länge sett fram emot min härliga semester med mina söta barn men nu vet jag faktiskt inte. Längre fram har jag en cykelsemester på Mallis att längta till. Jag längtar efter en slalombacke och sköna carvingsvängar. Jag vill gå på biodejt.

Vad känns läskigt?
En jobbsak som jag måste göra. Jag vet inte riktigt hur men jag vet att jag måste. Läskigt.

Vad äter du helst?
Något som någon annan tillagat. Jag älskar lyxen att få hänga i köket med ett glas vin medan Han lagar middag. Vi småpratar, jag väljer musiklista, jag bara är.

Drömköp?
Jag älskar att köpa upplevelser så drömköp är väl någon cool resa till ex Nya Zeeland, USA eller kanske Inkaleden. Materiella ting har jag nog inget speciellt förutom att jag måste köpa äggkoppar. Långt borta i horisonten kan det kanske finnas en härlig lägenhet i en annan stad eller en cool Mercedes som jag haft på min lista sedan barnsben.

Något som stuckit ut under veckan?
Slogs med mitt huvud i söndags, prestationsprinsessa i mig skulle göra allt enligt plan men mitt riktiga jag var inte i form för att göra något alls. Det riktiga jaget hade tårarna brännandes bakom ögonlocken mest hela dagen (ibland sipprade de ut också) och var mest förvirrad hela tiden. Som tur var fick vännerna mig på rätt köl igen. Hjärta, hjärta. Tillbringade söndagen med Honom i stället. Bra val.

Vad har du för målbilder i huvudet?
Just nu handlar målen mycket om jobb. jag har bestämt att det är fokus på jobb i ett år. Sen börjar det spira i mig av lust att sätta träningsmål igen. Exakt här och nu står en stark kropp högst på agendan. Att lägga fokus på att bygga, bygga, bygga igen, få bort skavankerna här och där, jobba med rörlighet. Målbilden är känslan när bilden nedan är tagen (om du inte hittar mg så är jag längst bak med lila top). Jag och Johanna gjorde en kettlebells-certifiering och jag hade jobbat stenhårt för att klara av det. Otaliga timmar av snatch, clean, jerk och svingar resulterade i en balansera och genomstark kropp. Det får bli min målbild. Och på tal om det ser ni min coach Johanna längst till vänster, hon är numera typ världsmästare i kettlebell. Coolt.
Veckans insikt?
Som alla andra veckor - Lev För Fan. På riktigt. Skjut inte upp saker, häng inte med människor som tar din energi utan med människor som ger dig energi, stressa inte runt, sätt inte orimliga krav på dig själv, vårda din energi.

Inga kommentarer: