måndag 30 oktober 2017

Monster-Marre

Stärkt av att det nu tydligen är vintertid och jag därigenom fick en extra timme att ägna till städning innan simpasset skulle ta vid, drog jag mina långsamma ben och sega armar till simhallen. Sa till Simpis i omklädningsrummet att hon inte skulle förvänta sig stordåd i dag ty träningsvärken från BodyPumpen dagen innan satt stenhårt i biceps, triceps och bröst. Tänkte att vi kanske ägnar oss åt myssimning och kanske lite teknikfokus i en 50 minuter eller så.

Råkar slå ett getögat på hennes knöliga papper och ramlar nästan baklänges. 8 x 300 meter står det. På min rad. Det. Är. Inte. Sant. Tänker jag INTE göra säger jag trotsigt. Aldrig i livet. Det kan du fetglömma.

Hon säger något om att utifall jag maskar ska jag ändå vänta på henne för de sista 2 x 300 för de ska vi göra tillsammans.
Försöker fundera ut vad jag ska göra och vad jag ska hoppa över. Börjar med insim och teknik. Känns hyfsat. 550 meter simmade (skolkade från sista 50-metern) och vi studerar pappret. Broken är det, dvs hundringarna görs i olika tempo och det är 5 sekunders vila mellan varje hundring, tre sådana och sen längre vila.

Jag simmar väl lite då. Och helt plötsligt har jag gjort de två första utan utrustning. Dags att dra på paddlarna och veva två till. Och sen är det ju bara två kvar med paddlar och dolme, det orkar jag ju. Och VIPS har jag gjort 6 x 300 och har fenben (benspark med fenor) kvar och då får jag ju sällis och kan inte maska.

Kliver ur poolen och har faktiskt gjort 3100 meter en söndag morgon. Åker hem och fortsätter med städandet. Sjukt effektiv dag!

Och nu sitter jag här med tassarna i vädret och ber för att det inte gör så ont i dag....

Inga kommentarer: