onsdag 12 april 2017

Marre testar - att baka den enklaste kakan på Fredriks blogg (off topic)

OBS! Allt nedan är skrivet med många kryddmått ironi så ingen blir kränkt och tror jag ska slänga in en brandbomb hos Fredrik eller något sånt för det ska jag inte. Jag gillar Fredrik. jag gillar bara inte att baka.


Har handlat på lunchen enligt receptet. Helt enligt receptet. Har en timme på mig för att förbereda den allra enklaste kakan som finns på Fredriks Fika-blogg. Vad kan gå fel?
Tog fram två bunkar, en större och en lite mindre då det inte finns alltför många bakbunkar i Marres hushåll då Marre mest sysslar med träning och inte så mycket med bullbak.


Börja med att vispa ihop rumsvarmt smör och socker, lite olika mängd i de olika bunkarna. OK. Rumsvarmt smör, har inte tid, kör en stund i micron. Hoppsan, blev lite för lång tid. Funkar.
I med resten av ingredienserna, häpnar över hur mycket havregryn det kan gå åt till en chokladbollsrulltårta egentligen, dubbelkollar men det är rätt. Hivar i skiten. Kommer på att det behövs kaffe också så jag sätter på det med kladdiga händer så kaffebryggaren blir sig aldrig mer lik är jag rädd. Väntar på kaffe, råkar dricka upp nästan allt innan jag minns att det ska ner i smeten.
Nu ska detta kavlas ut mellan två ark av smörpapper. Smörpapper? Helvete. Finns en miljard förpackningar med gladplast (varför heter det ens så?) men inget smörpapper. OK, testar med gladpack då.


Dags att ta fram kaveln. Kaveln? Kaveln? Vart har jag den nu då? Just ja, ingen bullmamma var det ja, har ju för fasen igen kavel. Får väl dricka ur en flaska vin och använda den då. Jobbigt en tisdag kväll men ja, ja. Bakningen blir ju roligare i alla fall. Amarone minsann, bästa kaveln.
Tyvärr funkade det inte så vidare värst att kavla direkt på kladdet men vinet var ju gott. Knådade till med händerna så gott det gick, blev nog inte riktigt så platt och jämnt som klämkäcka Fredrik tänkt sig men vad fasen. Öppnar en flaska vin till och tänker att det löser sig.


Min kavling med vin och händer.

Fredriks kavling med andra verktyg (tror jag).
Jo, sen skulle de två kladdmojängerna sättas ihop. Lättare sagt än gjort. Mina passade inte alls ihop men skit samma. Notera också tjockleksskillnaden. Men storleken har ingen betydelse.
Rullade ihop det hela och fick liksom en remsa över. Inte så snyggt. Mer som en bajskorv än något flott bakverk. Vill återigen påminna om att det här var det enklaste jag hittade på bloggen.
Nu har jag förpackat in bajskorven i plastfilmen och skjuts in i kylskåpet. På torsdag ska jag skära tjusiga bitar av den och hoppas att den blir så där snygg som Fredriks bajskorv. Eller rulltårta menar jag. 
Köket blev en total katastrof. Ska aldrig mer baka.
Så slutsatsen då - om bagaren ser väldigt klämkäck ut (check), säger att det här är det enklaste man någonsin kan baka (check) så ljuger hen. Bara skit i det. Drick vin och gå på lokala bageriet och köp det du ska ha. Läser hans slutkläm "ha riktigt roligt i köket" - yeah right.

Inga kommentarer: