torsdag 20 april 2017

Hjärtslag

Friends - jag har trubbel med mitt hjärta. Det beter sig lite som det vill. Ibland rusar det iväg i en dundrande fart utan att jag gör något alls. Det dunkar så hårt att det känns som att det vill ut ur kroppen, det slår extraslag och dansar väldigt mycket disco där inne. Först trodde jag att det mest bara var inbillning men sedan några dagar vet jag att det är på riktigt och en läkare har sagt att det troligtvis beror på stress.

Det här är läskigt på riktigt. Min kropp vill göra slut med mig och jag förstår den. Jag har verkligen dragit ner på väldigt många saker jag gör såsom engagemang i föreningar, styrelser, fasta tider, fasta pass mm men jag jobbar fortfarande mycket och jag har haft en berg- och dalbana i mitt privatliv. En och en är nog sakerna inte så farliga men när de anfaller i klump så blir det inte så bra.

Så påsken blev väldigt lugn, jag hade verkligen inte något val för så fort jag började fundera över saker jag "borde" göra blev det disco i bröstet. Även om det var roliga saker.

Nu tänker jag inte gömma mig i en mörk garderob och djupandas i en månad, det jag behöver göra är att fortsätta leva men inte i 180. Jag måste lära mig att säga nej och lära mig att det är OK att bara sitta i soffan och läsa en bok. Jag behöver inte fylla varje minut av min kväll varje kväll. Det är svårt att komma ihåg så jag är tacksam om jag blir påmind.

Men när det gäller träning så får jag gärna anstränga det, sen kanske jag inte behöver pressa kroppen till det yttersta och inte pressa in en massa träningspass på omöjliga tider. Och så har jag på mig pulsband nu mest för att lugna mig själv och se att allt är OK.

Här är gårdagens lunchlöpning, fin kurva.
Här är måndagens spinning 6 x 6 minuters intervaller, jämnt och fint och bra återhämtning. By the book.
I morgon ska jag kolla mitt hjärta igen. Kämpa hjärtat!

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det låter inte bra. Ta hand om dig <3

Taina sa...

Nä men, nu får du nog allt ta det lugn tjejen! Kram