tisdag 22 mars 2016

Helgen på Mornington i Bromma

Det började med kaos i Tyskland och flyg som var försenade till höger och vänster. Visste inte om jag skulle ta mig hem överhuvudtaget. Dock blev jag friad till på Düsseldorfs flygplats helt oväntat så det får jag väl lägga till som en plusgrej. Tackade dock nej trots att det var en fantastiskt snygg och rik tysk som stod för erbjudandet. :)

Landade på Arlanda 40 minuter efter utsatt tid och fångade upp Kicki, vi drog iväg mot Bromma. Eller nej, vi drog mot Enköping för i vår iver att prata igen allt vi missat så körde jag fel. Nåväl. Till slut hittade vi både hotellet, Citygross för att handla godis och parkeringen.

Mornington Hotell i Bromma är ett träningsmecka. Vilket fantastiskt ställe! De har verkligen lyckats med exakt allt, fått med alla de där härliga detaljerna som gör helheten. Vi möts av rullskidor, pjäxor, gåstavar mm redan i recpetionen.
Och utanför står värsta coola bilen.
Gymmet är en historia för sig - en stor del för gymträning och så en gruppträningslokal med crossfit-leksaker.
Och givetvis ingår handduk och vattenflaska i varje besök (gratis för alla hotellgäster att delta i gruppträning och träna på gym).
Och perfekt utbud i repan.
Vi börjar vår helg med ett glas vin och middag, sen drar vi till rummet för att hänga. Kicki är något ivrig så hon lyckas ha sönder hela sängen men den lagar vi efter en skrattattack som ger mig träningsvärk..... Får ligga ner för att kunna fota....
Lördag morgon, vi värmer upp med en skön morgonjogg, lite vilse men det gör inget.
Sen en rejäl frukost innan Sabina drar igång. Temat är egentligen viktkontroll för helgen men det är inte det som avhandlas utan mest handlar det faktiskt om att vara härvarande - acceptera ditt utgångsläge, gör det bästa av din situation och ge allt i varje intervall. Och så det viktigaste - träna din hjärna! Välj hur du vill tänka, vänd negativa tankar, använd din hjärna till att prestera ännu mer, ge dig tid för reflektion och mindfulness. Så viktigt. 
Vi kör ett träningspass innan lunch och ett som avslut. Svettigt och härligt, hon är grym på att peppa den där Sabina (får inte till bilderna ordentligt, hoppas ni har överseende).
Vi avslutar lördagen med en skön bastu, häng på rummet, middag och ännu mer häng på rummet. Avhandlar allt från träning till relationer och framtidsplaner. 
Och så bloggbilden av böckerna jag köpte.
Och sanningen.
Balans i livet.... :)

Söndag morgon har vi bokat in Bod Pod mätning (vilket ingår i helgen). Spännande att få kliva in i ägget och få sin kropp "värderad". Nu har jag ett utgångsvärde, vad jag gör med det vet jag inte riktigt nu men det visar sig. Intressant hur som helst. Intressant också att höra vissa deltagares reaktioner när de fick sin fettprocent - "nä det här kan inte stämma, det måste vara fel på instrumentet, både jag och min man anser att min fettprocent måste vara mycket lägre då jag har så kraftig benstomme".... Ja eller hur..... Acceptans var det va?
Jag och Kicki firade dock med en rejäl frukost, jag hittade våfflor - lycka!
Goodie bagen gick inte av för hackor den heller. Bra jobbat Mornington!
Så vad tar jag med från den här helgen? Förutom att jag verkligen fyllt mina energidepåer bara av att hänga med Kicki och älta alla glädje- och sorgeämnen i livet så tar jag med mig ordet acceptans. Acceptera vart jag är nu, hitta inte på en massa förklaringar till varför saker är si eller så. Jag tar också med mig tanken att det är viktigare att genomföra två riktigt, riktigt bra pass än sju halvdålig (att göra två riktiga reps hellre än 10 halvbra) och att mer leva i nuet. Sabina sa någon gång "att stå med ena benet i historien och det andra i framtiden leder till att du pissar på nuet". Mmmm så är det. Dessutom är jag expert på att måla upp saker som eventuellt kan komma att hända och som gör att min kropp drar igång med ett stresspåslag helt i onödan. 

Jag har laddat ner en Mindfulness-app och tänker att jag tre gånger i veckan ska avsätta 10 minuter för meditation. Jag behöver det och troligtvis du också. Och så tar jag med mig det Sabina skrev som hälsning i boken jag köpte. Så sant och något som jag behöver reflektera över. Livet är ju alla de där dagarna som är just nu, inte det som kommer sen.
Tack Kicki och tack Sabina!

Inga kommentarer: