fredag 17 maj 2019

Huvudet och själen

Solen skiner ute, när jag slår igen datorn i dag ska jag belöna mig med löpning. Långt eller kort beroende på hur det känns, hur spännande boken är, hur pigga benen känns men framför allt hur huvudet mår.

Sista dagarna har mitt huvud tvingat mig tillbaka i tiden, fundera över saker som varit, reflektera, fundera, minnas. Som om allt framåtspanande och planerande på något sätt måste balanseras upp med backspegel-tittande. Som om huvudet försöker säga - spring inte så snabbt, själen hinner inte med! Eller något annat yogiskt. Det är inget farligt men jag blir något nedstämd av det. Mörka minnen som kommer ikapp men också glada minnen som trängs om uppmärksamhet. Jag läste min dagbok från den tiden i mitt liv som var väldigt tuff och blir häpen över att jag ändå kan vara där jag är nu, att jag förträngt och bearbetat mycket av det som hände runtomkring mig då. Det gör mig glad!
Den här veckan har jag hittills haft en bra träningsvecka - måndag blev löpning (16 km) och RPM. Tisdag välbehövlig vilodag. Onsdag härlig kvällscykel 45 km. Torsdag morgonfys och sen en kort stund i simbassängen (30 minuters plaskande). I dag som sagt löpning, i morgon cykel och sen på söndag kanske vila, kanske styrka, kanske löpning, kanske sim, kanske något helt annat eller inget.

Hoppas du får en fin helg!

Inga kommentarer: