tisdag 4 november 2014

Vi måste prata om D-flex

Egentligen orkar jag inte. Men OK då, jag låter stresshormonerna rusa igång så här på morgonkvisten så kan de hejda sig sen. D-flex. Herrejösses. Aftonbladet slår ut stort med "Så tränar du väck dina veck", "tricket är att fokusera på muskelfästet och träna just den punkten" säger fitnessgurun D-flex. Jaha, det säger du. Jag som trodde tricket var att hitta funktionella övningar som engagerar flera muskler och gör dig stark på riktigt. Attans vad fel man kan ha.

Och dubbelhakorna - de ska bort säger D-flex. Hur lätt som helst! Dallret i ansikten, puts väck med D-flex program. Hurra! Mänskligheten är äntligen frälst! Det går tydligen att punktförbränna och bli fast och fin exakt där man vill!

Så vad ska man göra då? Jo, här kommer några suveräna övningar från Aftonbladet.


 
Jo, att den tar på nacken, det ser jag det. En planka med blicken framåt känns ju lite sådär. Men kanske fanns det en spegel där att kika i, vad vet jag? Och den här nack- och halsböj, hmmmmm. Tror inte att jag skyndar mig att lägga in det i styrkeprogrammet riktigt än. Men den tar säkert bort dubbelhakan, säger D-flex det så är det nog så.

Men, det som stör mig allra mest är det här med mammamagen som ska BORT, fort som tusan! Så fort mammorna lämnat BB så ska vi bli Ymmy Mummy! Visst! Skynda, skynda! Ingen vill väl ha en fladdrig mage en vecka efter att ungen har kläckts ut. Eller hur? Och muskler, mjukdelar, bäcken och annat som förändrats, skit i det, kör hårt bara! Det har ju ingen dött av! Eller.... Bilderna nedan från D-flex blogg.

Det senaste tillskottet i D-flex utbud är Bikinitfit och dit tänker jag inte ens gå. Stresshormonerna gjorde en frivolt och jag blir plötsligt bara så trött. Unga tjejer som ska träna hårt, vissa skriver stolt att de nästan kräktes, sen fotar de sig själva och lägger ut bilder under en hashtag som andra kan följa och jämföra sin spegelbild med. Snälla Dottern, håll dig ifrån D-flex. Snälla.
Egentligen tycker jag att vilka former för rörelse och hälsa du än väljer så är det bättre än att inte prioritera din hälsa. Så ingår du i D-flex frälsta skara och mår bra av det, fortsätt med det! Låt inte den här bittra, sura häxan med dallrig mage förstöra din träningsdag. Men tänk efter vad hälsa är för dig. Egentligen. Bakom de där fitspo-bilderna, bakom dieten, bakom "någons" krav (?) att mammamagar är fula och ska bort. Tänk själv. Och ta gärna hjälp av en kompis, en PT eller någon på gymmet för att göra rätt saker och framför allt göra dem rätt. Det blir faktiskt bättre så.

Inga kommentarer: