tisdag 14 oktober 2014

Energi in och energi ut

I fredags var jag på yin yoga. Yoga-fröken hade valt övningar som var extra bra för cyklister. Hurra för det! Plus på energikontot!

På lördagen startade jag på riktigt försäsongsträningen för nästa års framgångar i triathlon. Startade dock mjukt och fint med 35 minuter spinning + 30 minuter löp. Svettigt men ack så skönt, längtar efter mer! Ännu mer plus på energikontot!

På fredagens yoga pratade fröken om energier - hur vissa saker/personer tar energi och hur viktigt det är att välja bort/göra något åt det. Så söndag morgon vaknar jag full med energi och tar tag i en sådan grej - h*vetesrummet. Ni vet det där rummet som alla (?) har där man/jag lägger alla grejer jag inte behöver men inte vill slänga men inte har plats för egentligen. Svisch så åkte ett stort åbäke till skåp ut, svisch så hade jag sorterat alla grejer, fotat dem och lagt dem på en köp-och-sälj-sida på Facebook och svisch var alla sakerna borta.

Jag fick ett rent och snyggt rum (snart i alla fall), alla dåliga samveten var borta, jag har skänkt slantarna som kom in till Rädda Barnen och det känns som en stor sten fallit från mitt bröst.
Fast sen kom nästa sten och landade hårt på bröstet. Vår lilla, söta Moppa har fått dra vidare till andra, bättre jaktmarker (eller nej, inte jaktmarker för hon var ju mer av en soffkatt). Efter 16 år tillsammans har våra vägar nu skilts åt och saknaden är enorm. Jag väljer att minnas den envisa, kuriga tanten ovan och inte den magra, rädda, osäkra damen som mest låg still som hon förbyttes till på slutet.

Inga kommentarer: