torsdag 13 december 2018

En Luciaberättelse - eller män som söker bekräftelse

I dag ska jag berätta en sann julhistoria. Ja en Lucia-historia faktiskt.

Efter min arbetsdag i Helsinki, tog jag bilen och körde typ en timme norrut till nästa finska stad. När jag checkat in på hotellet begav jag mig för att hitta ett badhus vilket jag också gjorde efter lite letande. Uimahalli heter det utifall du också vill hitta ett badhus i en finsk stad.
Jag bytte om, duschade och sånt där man gör innan det är dags att hoppa i. Det var en stor 25-metersbassäng med många banor så jag valde en tom bana. Det fanns många tomma banor men jag tog den som jag ansåg vara snabbast. Började sedan simma. Hade ingen plan ty Simpis var inte med mig så jag simmade planlöst, monotont och utan egentligen syfte eller annat vettigt. Hade också tidsnöd i vanlig ordning.

När jag simmat en sisådär 20 längder dyker en man upp på samma bana. Jag fortsätter att simma utan att stanna men noterar vid en vändning att det finns väldigt många tomma banor brevid. Väldigt många. Han vill ändå simma på samma bana som jag. Eftersom jag är där för att simma och inte ragga så struntar jag helt i honom och fortsätter att simma. Som Doris - fortsätt simma, fortsätt simma.

Efter några längder tycker han att jag är tråkigt så han ställer sig vid ena kortändan och väntar in att jag ska simma dit och PRECIS innan jag ska vända så drar han iväg med sitt bröstsim. Jag måste simma om. Men jag bryr mig inte.

Nästa gång försöker han möta mig så att vi måste krocka. Vi krockar men jag bryr men jag bryr mig inte utan fortsätter simma (tänk Doris igen). Nu börjar han bli fundersam - vad är det med den här bruden som är så svårfångad? Allvarligt! Så nu tar han till de mer sofistikerade knepen. Läs och lär ty detta har jag inte varit med om förut:

1. Han simmar UNDER mig - ja han liksom glider iväg precis när jag vänt så att han är under mig en bra bit.

2. Han stannar mitt i längden precis när jag kommit i fatt honom och ska simma om, som om han vill snicksnacka lite.

3. Han tar så breda bröstsimsarmtag att han "råkar" smeka hela min undersida (läs tuttar och mage).

Jag ger mig inte, jag simmar mina 60 längder ändå och går sedan upp. Då skyndar han sig också upp och vill inleda ett samtal om julen. Jag säger fnys och låtsas att jag inte kan finska. Vad är det med dessa män som till vilket pris som helst vill ha bekräftelse (SE PÅ MIG) och uppmärksamhet? Kan nämna att det här är långt ifrån första gången och det händer inte bara i Finland och inte bara i juletid.

Snipp snapp snut så var sagan slut.

Inga kommentarer: