måndag 11 november 2019

Helgen och allmänt status

Det finns så mycket jag vill skriva om men så lite tid.

Jag börjar med min helg! Den började med sus och dus och halloween party. Jag var Dancing Queen ända tills jag snubblade ner i sängen vid tolvslaget (pensionär).
På lördagen hade jag frukostdejt med Sara - hon skulle äntligen inviga mig i någon annan frukost än havregrynsgröt som jag ätit i exakt 8 veckor varje dag. Exakt varje dag. Och som hon skämde bort mig! Plättar, bröd, bär, juice, kaffe, kaffe, kaffe och massor med andra goda saker. Lycklig!
Fick också stifta bekantskap på de nya fyrbenta sakerna som flyttat in. De var dock livrädda för mig. Bra att jag inger respekt i någon!
Efter det raka vägen till min pappa för att fira honom lite i förväg.
Den tårtan gick inte av för hackor. Fick massor av ny energi så det blev en gymdejt med Sara. Vi flexade biceps, körde bänkpress och spände oss framför speglarna mest hela tiden.
Nöjd och glad åkte jag hem för att vara husmoderlig - långkok på spisen och skura ugnen. Ibland undrar jag om någon alien övertagit min kropp...
Somnade ovaggat efter ett par glas vin.

På söndagen åkte jag iväg till Måndagsklubben för att riva av ett pass med Marie (eller först körde jag tvättstugerace som vanligt på helgerna). Passet dödade både axlar och baksida lår. Galet jobbigt!
Resten av dagen handlade om att äta, äta, äta, gå en promenad med en vän, fika med en vän och sen äta igen. Tidigt i säng för att orka gå upp vid femsnåret för ännu ett pass på Måndagsklubben innan jobbdagen tog vid. Har träningsvärk exakt överallt men lyckades ändå pallra mig dit. Bara för att inse att det var sjukt mycket axlar i dag igen. Ett avslut med AMRAP 6 min 15 wallballs + 10 burpees. Jag. Är. Död.

Så var det det här med status. Hur går det med alla mina program och Luciaformen och allt det där?

Efter sex veckor gjorde jag om en mätningen jag gjorde i början, den som mäter kroppssammansättning, balans i muskler (över hela kroppen), fett och allt det där. Jag hade då tappat 4 kg rent fett, byggt muskler så att även överkroppen kunde stoltsera med sådana och inte bara underkroppen (dessutom helt OK balans nu) och min bukfetma hade gått från högt till normalt. Härligt!

Den största skillnaden är jag att känner mig stark på riktigt. Och liksom jämnstark. Visst, jag har fortfarande väldigt svårt med gymnastiska saker på MK som vi pysslade med i dag (typ handstående och häng i räcken) men jag orkar mer än förut. Min mage har inte sagt ett pip sedan jag började med den här kosten. Jag är aldrig hungrig, jag är inte ens sugen på chips eller snacks. Jag gör avsteg när jag vill men försöker vara hyfsat strikt. Mina kläder känns bekväma igen och snart ska jag prova de där jeansen som jag slängt längst in i garderoben.

Det går helt enkelt bra! Det är fyra veckor kvar av Luciaformen nu, det har gått så galet fort! Nu kör vi in i kaklet!

Inga kommentarer: