söndag 22 april 2012

Träningsweekend

Har precis landat i soffan efter en underbar träningshelg i Högbo (Sandviken). Jag och kompisen åkte dit på fredag eftermiddag, checkade in, packade upp och började där och då fundera över om det här verkligen var en träningshelg eller en godishelg. Återstår att se.
Innan vi kunde köra igång någon som helst aktivitet, fikade vi förstår. Go'fika.
 Men nu får det vara slutätet för en stund, vi var ju här för att träna! Zumba och BodyCombat drog vi av. Zumban är lite svår för mig som är konstruerad som ett kylskåp men instruktören var bara så härlig så jag försökte gunga med. Skaka på tuttarna (alltid annars skakiga men inte när man ber dem), vicka på rumpan och allt helst i takt. BodyCombat däremot är ju hemmamark för mig så det var bara att ösa på.

Snabb dusch (och ett glas vin men säg inget), middag och det var ett par nöjda tjejer som vid halv elva släckte lampan. I väntan på brakfrukost. Typ först på frukosten så vi fick verkligen plocka och njuta.
Yoga och sedan skulle vi ut och springa. Fick höra från arrangören att vi minsann skulle få löpa med en riktigt marathonlöperska. Så exotiskt! Tänk att det finns såna på riktigt! :) Mallan drog på sig snyggaste löparmössan ur Crafts kommande vinterkollektion. Så stylish.
 Vi det här laget började vårt hotellrum vara ganska unket, luktade skunk och svett helt enkelt. Träningskläder och använda trosor överallt. Men är man på träningsläger så är man.
 Resten av lördagen bara ångade på; efter löpningen BodyAttack, core, box (med tjejen i haremsbyxor, vilken kombo) och BodyBalance. Vi hann faktiskt ner till spa't en stund på lunchen också. Mallan testade ångbastu för första gången och det var inte riktigt hennes grej. Hon flämtade och kippade efter luft som en fisk på torra land. Vi avbröt försöket efter att hon började få tvångstankar om att hon skulle bli inlåst. Vi får prata om denna upplevelse lite senare, Mallan, när det bearbetats inom dig en stund.
Mallan var mest glad helt tiden i alla fall, trots att jag om 10 minuter skulle puckla på henne rejält med stryk i boxen. Men det är hon glatt ovetande om när jag knäpper kort. 
 Sista middagen på hotellet. Med efterrättsbuffé. Alltså, det är helt galet. Får ni möjlighet, åk till Högbo Brukshotell och ät den. Ät inget före bara. Vilken sockerchock! Och nej, det får inte plats med mer på tallriken, annars hade jag tagit fler grejer förstås.
Somnade vid tio-snåret på lördag kväll. Partypinglorna på vift! 

Söndag morgon hade vi lite sovmorgon, vaknade dock mitt i natten och var helt övertygad om att jag fått magsjuka. Åh nej! Men det visade sig bara vara gaser efter efterrätten. Det känns som att denna blogg bara handlar om min mage och besvären där inne, är det så?

Två pass på söndagen, först Piloxing, en kombination mellan boxning och pilates. Vår underbara zumba-instruktör höll i det. Jag har tränat den en gång förut för grundaren (en svenska som bor i USA och är megakänd PT åt alla kändisar där) men det var så jobbigt med hennes skrik och dryga kommentarer (SLEEK, SEXY and POWERFUL!) så då hatade jag det. Nu däremot var det en helt annan feeling. Och så jobbigt! 
Bara yoga kvar som härlig avslutning och vi drog hem. MTB-räven försökte locka ut mig på en tur men jag tokvägrade, någon motta får det väl ändå vara på roligheterna. 

Det jag minns med värme från helgen är (förutom Mallan då) en italienare som förgyllde våra dagar. Han var där med sin flickvän och inte riktigt så van vid gruppträning. Han stod brevid mig på combat'en och när instruktören visade hur combat-knän skulle köras, viskade han till mig "jag är lite rädd för henne jag". Mallan frågade han på löpningen om inte mössan var lite varm (nähä). Och i dag utlöstes det en fnissattack på yogan när han i Hunden högt (för andra gången) började skrika; "Aj, AJ, AJ". Till slut la han sig i Död Mans Position resten av passet efter hans flickvän gett honom menande blickar. Härlig kille!

1 kommentar:

Malin Olsson sa...

Rolig träning-mat helg! Tackar jag så mycket för!