tisdag 5 maj 2020

Sköna maj!

April försvann spårlöst i en grå dimma. Ett april som innehöll cykelpremiär (en av gångerna i kort/kort vilket betyder shorts och kort ärm på tröjan, ej en mycket kort kjol), många sköna löpmil, lite mindre crossfit/styrka än tidigare, en del simning och en massa korantänande.

Det är ett annorlunda liv det här, att sitta hemma dagarna i ända, inte träffa så många som jag är van vid, inget resande, inget Arlanda, inga hotellnätter. Men på något sätt är det nog bra att få distans, att reflektera. Till råga på allt har vi infört korttidsarbete på min arbetsplats. Det är väldigt bra för mitt företag, ett sätt att ta sig igenom den här krisen när orderböckerna är tunnare än vanligt och marknaden är skakig. Det svåra för mig som arbetar med IT är att alla mina arbetsuppgifter finns ju kvar men nu ska jag försöka hantera det på 60 %. Det skapar en del stress men mitt i allt är det ändå en lyx att få arbeta 60 % (ledig två dagar i veckan) i tider som dessa.

Sonen däremot har det tufft, han tar studenten i år och blir snuvad på fester, bal, studentkryssning och allt annat roligt. Dessutom har alla hans tävlingar blivit uppskjutna till hösten och då kan han inte delta eftersom han ska göra lumpen. Tufft.

Men åter till träning och maj! På lördag väntar min första tävling och den är inte inställd, hurra för det! Vi ska springa Hofors varv-efter-varv - 6,5 km ska avverkas varje timme i 10 timmar (eller så många timmar jag nu orkar). Det ska bli kul! Även Sonen deltar och det blir hans första längre lopp. Vi har också ett eget marathon inplanerat i maj då Stockholm Marathon blivit uppskjutet. Det blir ett litet löparäventyr, ser fram emot det! Har gjort ett annat löparäventyr med det här gänget för ett par veckor sedan, också mysigt.
Det har blivit mycket löpning i år - jag har gjort en runstreak som började 1:a januari, jag avbröt den i några dagar då jag blev matförgiftad i slutet av februari men har nu haft en streak sedan 5/3 igen. I januari sprang jag 220 km, februari 192 km, mars 241 km, april 232 km och hittills i maj 30 km så totalt 915 km hittills i år. Galet!

Nu längtar jag efter att värmen ska komma, att få springa morgonpassen i korta tights och linne igen. Snart.

Inga kommentarer: